• Ελληνικά
  • English
Emmelia outdoors

Εμμέλια 2 χρόνια μετά..

Αναρτήθηκε: 06/03/2020
Από τον χρήστη: emmelia

Από τότε που έχουμε να γράψουμε στο blog πολλά συνέβησαν στη ζωή μας , και στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική. Στην προσωπική είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες και πολλές..ευτυχίες! Το σημαντικό είναι πως ότι βιώνουμε πάντα έχει κάτι να μας διδάξει. Κι έτσι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι..

Στην επαγγελματική μας ζωή όλα έχουν μεγεθυνθεί. Η Εμμέλια πριν από δύο χρόνια έκανε τα πρώτα της βήματα, αργά μα σταθερά. Τώρα θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει αρχίσει και τρέχει!!

Στο παραγωγικό μέρος της δουλειάς μας είμαστε κυνηγοί! Πηγαίνουμε τις μέλισσες μας ταξίδια από άκρη σε άκρη της Ελλάδας για να βρίσκουν τις πιο εκλεκτές νομές ώστε να δημιουργούν υπέροχες ποικιλίες μελιού. Επισκεπτόμαστε βουνά , δάση , κάμπους , πορτοκαλεώνες . Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και διάφορες, υπάρχουν μέρη δύσβατα, γεμάτα με λάσπη , μέρη σκοτεινά (οι μέλισσες μπορούν να ταξιδεύουν από το σούρουπο και μετά) με αγριογούρουνα(!) και λύκους.. οι καιρικές συνθήκες δεν είναι πάντα με το μέρος μας!  Είμαστε όμως περήφανοι καθώς σε μία χρονιά καταφέραμε να τρυγήσουμε 11 διαφορετικές ποικιλίες μελιού άλλες σε μεγαλύτερες ποσότητες άλλες σε μικρότερες. Πεύκο-ερείκη, πεύκο, θυμάρι, ανθέων, πορτοκάλι, έλατο, έλατο-θυμάρι, ακακία, βελανιδιά, γλυκάνισο, κουμαριά-ερείκη. Κρατάμε πάντα ως σταθερή μας αξία τον απόλυτο σεβασμό στη φύση και οι μελισσοκομικοί μας χειρισμοί είναι συνδυασμός επιστημονικών γνώσεων αλλά και οικογενειακής μελισσοκομικής παράδοσης.

Στο εμπορικό μέρος της δουλειάς μας, σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης έχουν οι εκθέσεις προϊόντων στις οποίες  συμμετέχουμε. Σταθερή παρουσία έχουμε στο φεστιβάλ μελιού ( http://www.greekhoneyfestival.gr ) που διεξάγεται κάθε Δεκέμβριο στο Σ.Ε.Φ. αλλά και στην Εξποτρόφ (  https://expotrof.gr/ )  premium έκθεση με  ελληνικά προϊόντα και κατά καιρούς σε αρκετές ακόμα. Η ιστοσελίδα μας έχει ήδη μετατραπεί σε ηλεκτρονικό κατάστημα και έρχονται κι άλλες, πολλές, καινούριες δραστηριότητες της Εμμέλια που αναπτύσσεται χάρη στη δική σας εμπιστοσύνη. Σε μια εποχή που οι μελισσοκομικές πρακτικές δυστυχώς δεν είναι πάντα ορθές , που η νοθεία και η παράνομη εισαγωγή μελιού από άλλες χώρες έχει ανοδική πορεία , που η μέλισσα κινδυνεύει από την οικολογική καταστροφή ( https://www.greenpeace.org/greece/epirease/prostateuoume-melisses/ ) εμείς με τη δύναμη που μας δίνετε επιμένουμε στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων μέλισσας. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Copyright © 2015 - 2024 emmelia.gr | All Rights Reserved. κατασκευή ιστοσελίδων Nedahost