• Ελληνικά
  • English
συνταγές με μέλι

Κουφέτο σαντορινιό

Αναρτήθηκε: 13/11/2015
Από τον χρήστη: emmelia

Παραδοσιακό γλυκό γάμων στη Σαντορίνη. Το μέλι συμβόλιζε τη γλυκιά ζωή και τα αμύγδαλα τους καρπούς της γονιμότητας. Το σέρβιραν σε μια πιατέλα την οποία κρατούσε η μητέρα της νύφης και “τάιζε” τους καλεσμένους.

 

Υλικά

1 κιλό αμυγδαλόψιχα

2 κιλά μέλι θυμαρίσιο

1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα ωμά αμύγδαλα και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε. Τα ανοίγουμε στη μέση και τα στεγνώνουμε καλά σε μια πετσέτα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με το 1 κιλό μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν καστανόξανθο χρώμα. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το υπόλοιπο μέλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε ζωηρά. Μόλις πάρει βράση το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Όταν πια το πιρούνι δεν περνάει καλά από μέσα, το γλυκό έχει δέσει και είναι έτοιμο. Το αδειάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει.

 

 

Ευχαριστούμε τη φίλη μας Στέλλα Μ. για τη συνταγή!

Copyright © 2015 - 2024 emmelia.gr | All Rights Reserved. κατασκευή ιστοσελίδων Nedahost