Γλυκοκαυτερά μπιφτέκια με μέλι και τσίλι
Αναρτήθηκε: 26/11/2015
1 kg κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κ σούπας μέλι
1 κσ σριράτσα (hot chilli sauce)
1 κ γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1 κγ φρέσκο θυμάρι
1 κγ φρέσκια ρίγανη
50ml ηλιέλαιο
20ml ελαιόλαδο
3 αυγά
6 κσ τριμένη ψίχα ψωμιού
αλάτι
πιπέρι
Σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοσωτάρουμε το κρεμμύδι στο ηλιέλαιο για περίπου 20 λεπτά χωρίς να μαυρίσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και καρυκεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 120′. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά.
Συνταγή από τον σεφ Κώστα Παπασταμάτη